Énektanulás

Miért énekelünk?

  • Mert magunknak örömet okoz
  • mert másoknak okoz örömet
  • mert nekünk magabiztosságot ad
  • mert mások felnéznek rád
  • mert közösséget teremt

A rossz énekhang azonban nem okoz örömet sem magunknak, de legfőképpen nem másoknak, nem teremt közösséget és lesajnálnak minket.

Ha énekelni akarsz, tanulj meg énekelni, nem olyan nagy ördöngösség. Mi kell ehhez?

Talpig fegyverben (Guns Akimbo) - filmkritika

Vannak, akik nem értik a fekete humort, a halállal és a szörnyűségekkel kapcsolatos vicceket. Azok ne nézzék meg ezt a filmet. Miles ( Daniel Radcliffe ) egy szerencsétlen programozó, aki tele van mindenféle kisebbrendűségi problémákkal és egy ócska videojátékot programoz már régóta. Esténként pedig a notebookján írogat mindenféle hülyeségeket, miközben issza a söröket.

Midway - filmkritika

Ez az a film, amely az amerikai hősöket hősöknek tünteti fel a japánokat pedig rendes embereknek és nem szörnyeknek. Sokan fanyalognak az ilyen filmektől, mert úgy gondolják, hogy a háborút dicsőítik, holott abban nem volt semmi dicsőíteni való. Az azonban történelmi tény, hogy a japánok tényleg lebombázták Pearl Harbourt, ott sok ember meghalt és odaveszett a Csendes Óceánon lévő amerikai flotta jó része, de nem döntő része.

Törhetetlen élet (Hidden life) - filmkritika

Ez nem akciódús film, viszont mélyen elgondolkoztató és igaz. Egy olyan oszrák pasiról szól, aki megtagadja a fegyveres harcot a második világháború alatt. Képzelhetjük. Ez az egyetlen akció benne. Ezen kívül sok kis életkép, amely az egyszerű hegyek között élő ember életének nehéz és szép pillanataiból épül fel. Vannak olyanok, akik ezt unják, mert hozzá vannak szokva a másodpercenkénti akciókhoz. ez merőben más film. Nem ismerem a rendező korábbi munkáit, de ez teljesen más, mint a mai filmek.

Támadás a Fehér Ház ellen 3. - A védangyal bukása - filmkritika

Támadás a fehér ház ellen 3.

Érdekes módon a mai filmek már nem férnek bele a másfél órás régi limitbe. Ez a film is 120 perces lett, de ennek ellenére nem volt unalmas, sőt jól nézhető (egyszer) pörgős akciófilm volt. A film ritmusa ahogyan a nagy könyvben meg vagyon írva. Az elején egy akcióval kezdődik, ami alatt nem tudjuk eldönteni, hogy tényleg veszélyben van-e a főhős Mike Banning (Gerard Butler). Az első pár perc után kiderül, hogy ez csak játék.

Oldalak

Subscribe to Fábián Zoltán RSS