fz blogja

BloodShot - filmkritika

Vin Diesel napjaink egyik filmszínésze, aki szinte csak kizárólag akciófilmekben szerepel most már legalább 20 éve. A Halálos Iramban című film  hozta meg az áttörést számára, de mivel ez a cikk nem erről a filmről szól, ezért ezt itt most le is zárom.

Talpig fegyverben (Guns Akimbo) - filmkritika

Vannak, akik nem értik a fekete humort, a halállal és a szörnyűségekkel kapcsolatos vicceket. Azok ne nézzék meg ezt a filmet. Miles ( Daniel Radcliffe ) egy szerencsétlen programozó, aki tele van mindenféle kisebbrendűségi problémákkal és egy ócska videojátékot programoz már régóta. Esténként pedig a notebookján írogat mindenféle hülyeségeket, miközben issza a söröket.

Midway - filmkritika

Ez az a film, amely az amerikai hősöket hősöknek tünteti fel a japánokat pedig rendes embereknek és nem szörnyeknek. Sokan fanyalognak az ilyen filmektől, mert úgy gondolják, hogy a háborút dicsőítik, holott abban nem volt semmi dicsőíteni való. Az azonban történelmi tény, hogy a japánok tényleg lebombázták Pearl Harbourt, ott sok ember meghalt és odaveszett a Csendes Óceánon lévő amerikai flotta jó része, de nem döntő része.

Törhetetlen élet (Hidden life) - filmkritika

Ez nem akciódús film, viszont mélyen elgondolkoztató és igaz. Egy olyan oszrák pasiról szól, aki megtagadja a fegyveres harcot a második világháború alatt. Képzelhetjük. Ez az egyetlen akció benne. Ezen kívül sok kis életkép, amely az egyszerű hegyek között élő ember életének nehéz és szép pillanataiból épül fel. Vannak olyanok, akik ezt unják, mert hozzá vannak szokva a másodpercenkénti akciókhoz. ez merőben más film. Nem ismerem a rendező korábbi munkáit, de ez teljesen más, mint a mai filmek.

Támadás a Fehér Ház ellen 3. - A védangyal bukása - filmkritika

Támadás a fehér ház ellen 3.

Érdekes módon a mai filmek már nem férnek bele a másfél órás régi limitbe. Ez a film is 120 perces lett, de ennek ellenére nem volt unalmas, sőt jól nézhető (egyszer) pörgős akciófilm volt. A film ritmusa ahogyan a nagy könyvben meg vagyon írva. Az elején egy akcióval kezdődik, ami alatt nem tudjuk eldönteni, hogy tényleg veszélyben van-e a főhős Mike Banning (Gerard Butler). Az első pár perc után kiderül, hogy ez csak játék.

Hitman - 47-es ügynök - filmkritika

Hitman 47-es ügynök

Ez egy régi film, talán 2007-ből, de most újra megnéztem. Nem lett kevésbé friss, sőt kifejezetten érdekes volt a maga nemében. A múltkor megnéztem Singapore látképét a Google MAps-en és felfedeztem azokat a fantasztikus épületeket, ami akkor még kuriózum lehetett. A szokásos BBP, szuperhősös film. Megfelelő tempójú vágással, belassított jelenetekkel és igényes effektekkel. Mindezt az akkori technikai és informatikai felszereléssel megvalósítva.

Hair - filmkritika

Furcsa lehet az 1979-ben megjelent filmről kritikát írni, de azt teszem. Azért írok róla, mert ma újra megnéztem. Ez egyike azoknak a filmeknek, amelyeknek egyes jeleneteire ma is emlékeztem, és most hogy megnéztem, felidéződtek. A szerelmi történet lebilincselő, emberi, ugyanakkor nem túl nyálas. Milos Forman rendező már akkor is tudott rendezni. Jó arányérzékkel jönnek a jelenetek. Nincsen üresjárat. Talán néha egy kicsit sok a zene. Persze kissé régies, hiszen nem most játszották fel, de meglepődtem, hogy mennyire funky módon játszották el már akkor is.

Talk show - Late Night

Ez a film műanyag. Műanyag a környezet - ismeretlen amerikai nagyváros, talán Hollywood egyik TV műsort előállító kis cégének vezetője, főnöke, házigazdája, sztárja, Katherine Newbury ( Emma Thompson ) válságba kerül. A válság lényege az, hogy unalmas a műsora, aminek szórakoztatónak és humorosnak kellene lennie, de már nem az és meg akarják szüntetni a műsort.

Könyvklub - avagy az alkony ötven árnyalata - filmkritika

Könyvklub

Szombaton úgy döntöttünk, hogyha már nem tudunk sehová sem menni a házimozit indítjuk el megmnézzük a címbeli filmet. Nem spoilerezek, Diane Keaton, Jane Fonda, Candice Bergen és Mary Steenburgena négy 50-es dáma a filmben. Mind a négyen különböző vérmérsékletű és foglalkozású emberek, akik úgy gondolják, hogy nincsen vége az életüknek, hiába nincsen éppen jó párkapcsolatuk különböző okok miatt. Végül mindegyikük bepasizik.

Oldalak

Subscribe to RSS - fz blogja