fz blogja

Végeredmény (Final score) - filmkritika

2018-ban jelent meg a film és bár az IMDB-n 6.1-es osztályzatot kapott, de természetesen én inkább ZS kategóriának írom le. Steven Seagal utolsó filmjeihez méltó opus Dave Bautista főszereplésével. Sajnos a főszereplő annyira hiteltelenül nagydarab és semmi sportos nincsen benne, hogy néha nevetségesen mozog a színen és a kötött nehézkes mozgásával simán legyűri a kisportolt terroristákat.

Hölgyek feketében - Ladies in Black - filmkritika

A film egy novella adaptációja. A történet nem túl bonyolult. Egy vidéki munkásember lánya bekerül dolgozni egy ruhaszalonba, és ott kinyílik a világ számára, megismerkedik más fajta emberekkel, mint a saját családja - a második világháború utáni Európából Ausztráliába menekülő emberekkel, akik elhozzák számára a kultúrát, a más szokásokat és egy új élet lehetőségét. Link.

Oroszlánkirály - remake

Ma néztem meg az Oroszlánkirály (Lion King) remake verzióját. Az eredeti változat a 90-es évek elején jelent meg, tisztán animációval és akkor egy kor gyerekei, tinédzserei és ifjú felnőttjei látták (sokszor a gyerekeikkel együtt).

A jelenlegi verzió az eredeti forgatókönyvét szinte egy-az-egyben lekövette, vagyis a történet minden egyes jelenete ugyanaz. Persze lehet, hogyha egymás mellett futtatnám a régi és az új filmet találnék különbségeket, de a lényeg ugyanaz.

Álomnagyi - újabb - francia vígjáték - filmkritika

No spoiler! Mivel az esős November 2.án nem volt egyéb dolgunk, ezért nap közben úgy döntöttünk, hogy megnézünk egy mindkettőnk által elfogadható kompromisszumos filmet. A film Álomnagyi (C'est quoi cette mamie?! - 2019) lett, egy "szokványosnak" tűnő francia vígjáték. A történetet itt lehet elolvasni.

Replica - Filmkritika

A film teljesen eszement témát dolgoz fel. Az emberek tudatának klónozásán dolgozó tudós elveszti családját egy balesetben és nekiáll, hogy feltámassza őket egy kipróbálatlan technológiával. Vannak benne brutális jelenetek, mint például az asszony faág által átszúrt teste, illetve amikor az apa a halott családját kiteszi a tó partjára szép akkurátus sorba. Mintha nem lennének érzelmei. Persze több alkalommal is jelzi a film, hogy Keanu Reeves ideges, frusztrált, kicsit zavart, de ugyanakkor hidegvérű és mintha csak a tudománynak élne.

A korrupció (k)ára

A korrupció nem azért probléma, mert csúnya dolog, hanem azért, mert az emberek, közösségek kevesebb értéket kapnak a pénzükért, mint amennyire számítanak. A korrupció = lopás.

Az Első Ember - filmkritika

Az Első Ember Neil Amstrong pályafutásáról szól. A film hosszú, nagyon hosszú. A filmben alkalmazzák a hosszú, lassú és csendes részeket a hangos és feszült rövid szakaszokkal. Persze a történet érdekfeszítő, de.... ott van a de. Talán jobb lett volna egy órával rövidebb filmet készíteni. Gosling hitelesen játszik, a többiek csak mellékszereplők. Nincsen különösebb szerepük. Neil Amstrong talán tényleg ilyen volt. A munkáját hidegen, profi módon végezte.

Oldalak

Subscribe to RSS - fz blogja