Talpig fegyverben (Guns Akimbo) - filmkritika

Vannak, akik nem értik a fekete humort, a halállal és a szörnyűségekkel kapcsolatos vicceket. Azok ne nézzék meg ezt a filmet. Miles ( Daniel Radcliffe ) egy szerencsétlen programozó, aki tele van mindenféle kisebbrendűségi problémákkal és egy ócska videojátékot programoz már régóta. Esténként pedig a notebookján írogat mindenféle hülyeségeket, miközben issza a söröket. Ez lesz végül a problémája is, mert bekerül egy videojátékbaa, amely élő szereplőkkel az utcán zajlik és tényleg meghallnak emberek...

A filmben legalább három tucat fejlövés látszódik, embereket lyuggatnak ki mindenféle fegyverrel, kalapáccsal csapnak szét fejeket, stb. Ha ezt a filmet egy normális hozzáállással nézi az ember, akkor szörnyű és borzadály, de ha megfelelő távolságtartással zemléljük, akkor tulajdonképpen egy kis ember válik naggyá a végére.

A film kis költségvetésű és van benne egy csomó CGI is, de azért nem szálltak el a rendezők. Természetesen a filmben minden túlzó. A gonoszok nagyon gonoszok, a jó emberek nagyon jók. Miles pedig nem csak béna, hanem teljesen béna. A zene nem érdemel szót, mert tulajdonképpen nincsen. A játék nézői természetesen seggarcok, akik tényleg azt hiszik, hogy ez csak videojáték, holott azért tudják, hogy nem az, mert néha találkoznak a főhőssel és akkor szelfiznek.

Szerintem egyszer nézhető és ha a fenti fenntartásokkal nézzük, akkor jól lehet rajta szórakozni. Ha moralizálni akarunk, akkor kapcsoljuk ki.