Star Wars: The Rise of Skywalker - filmkritika

Rise of Skywalker

Nem tudom követni, hogy melyik rész melyik után jön. Tulajdonképpen láttam mindegyiket, de mégsem állt össze egésszé bennem a Star Wars sorozat. Hát ez a rész meglehetősen zavaros, mert a történet kicsit össze-vissza van. Megvan az összes klisé a filmben, ami a korábbi részekben is megvolt.

Mint film egyébként nem rossz, csak a régi részeket nem tudom hova tenni. Azért amikor a csillaghajó külső részén lovagolnak a lázadó földi csapatok az már kiverte a biztosítékot nálam. Ugye nem kell magyaráznom, hogy a világűrben egyrészt nincsen gravitáció, másrészt nincsen levegő. Szóval eléggé meredek...

Miközben a szárazföldi csapatok lovagolnak az űrben közben Rey a császár unokája ott áll a császár előtt és a dilemmája az, hogyha megöli a császárt, akkor annak lelke átvándorol belé és ő lesz az új császárnő.Persze a végén ajó győz. Az emberek elpusztítjá a birodalmi űrflottát és Rey a császárral vívott küzdelembe belepusztul, de előtte a szith császárt kinyírja. Ben a "szerelme", a testvére az ellenpárja, antiteste, vagy mi a szösz, aki végig a rosszat játszotta viszont visszahozza az életbe, mert ők egy erőpár. Majd szépen Ben átadván az erejét Rey-nek kifogy belőle a szusz.

A film végére győz a jó és a gonosz elbukik. A film vége gusztustalanul nyálas. Mindenki boldog és ölelkezik, új szerelmek alakulnak. A kötelező black man fiú, akinek egyébként semmi szerepe nincsen a filmben, csak rohangál és lövöldöz a végén összeölelkezik Rey-jel.

A film végén Rey elmegy ősei, a Skywalkerek sivatagi odújába és ősei fénykardjait eltemeti a homokba, mert már nem lesz rá szüksége. kivéve egyet, mert azért nem baj az, ha van még egy fénykard kéznél, például az oldalunkon a napba nézve R2-D2 segítségével.

Mivel ez már a disney sorozata, ezért a mese lehet, hogy folytatódik majd egyszer. Talán azzal a címmel, hogy: "A szithek újra felemelkednek, de Skywalker unoka újra legyőzi " vagy valami hasonló. Valószínűleg abban a részben kis fekete gyerek fog totyogni, mert a szimpi fekete fiúval Rey csinál hagyományos módon egy gyereket és az erejét átadja neki. Hát valahogy így...