Végeredmény (Final score) - filmkritika

2018-ban jelent meg a film és bár az IMDB-n 6.1-es osztályzatot kapott, de természetesen én inkább ZS kategóriának írom le. Steven Seagal utolsó filmjeihez méltó opus Dave Bautista főszereplésével. Sajnos a főszereplő annyira hiteltelenül nagydarab és semmi sportos nincsen benne, hogy néha nevetségesen mozog a színen és a kötött nehézkes mozgásával simán legyűri a kisportolt terroristákat.

Elcsépelt tartalom: a gonosz terroristák valami seholországban lévő elbukott forradalom miatt egy focimérkőzés stadionját C4-gyel feltöltik és a stadionban lévő volt forradalmi hőst akarják előkeríteni, hogy a forradalom lángját újraélesszék. Ha ez nem sikerülne megzsarolják a helyi rendőrfőnököt, hogy a C4-gyel megölnek kb. 10 000 embert. A főhősünk véletlenül bent van a stadionban a elhunyt barátjának a lányával - egyébként a szerepe a szokásos sikoltozzunk, ha kell és kiabáljuk a nagybácsi nevét, ha kell -, aki randizik egy seggfej fiúval. Az, hogy a fiú seggfej csak azért kell, mert a lyány be tudja mutatni, hogy tud verekedni, mert egy tökönrúgással és egy K.O-val leteríti az erőszakoskodó ifjú kant.

előkerül valami zavaros ferdeszemű ember, aki egy SUV-ból száll ki és a rendőrfőnöknek utasításokat is kezd osztogatni, mondván "felsőbb helyről" jött. ez is kicsit zavaros epizód, de el tudja mondani, hogy politikai szál is van, amikor egy felismerhetetlenségig megégett és a stadion tetejéről ledobott embert megegzaminál, miközben a frissen megsült virsliből csinál egy finom hot dogot a pályán kívül. Ez a jelenet a helyzet abszurditását mutatja, egyébként azért kellett, hogy legyen benne szellemesség is. Nos ez nem sikerült. A végére persze a tipikus segítő Faisal ( Amit Shah ) hősiesen megmenti a fent említett nézőket, bár a stadion egy része lerobban. Ez jó pont, mert a hasonló filmekben a segítők gyakran kimúlnak egy pisztolygolyótól. Nos itt nem és korrekt  a helyzet, mert nevéből is láthatóan Faisal indiai bevándorló és egy melós a stadionban.

A főgonosz Arkady Belav ( Ray Stevenson ) is nagy darab, de kevésbé nagydarab, mint a főhős, viszont mindenkit lelő, aki akár csak egy icipicit is ellen akar mondani neki. Végül a saját embereit is lelövögeti. A volt forradalmi hős Dimitri ( Pierce Brosnan ) - hiába ilyenek a forradalmi hősök - a fő jelenetben feláldozza magát, fejbe küld egy golyót, így megmenti a kislányt is.

A rosszak között az egyik fanatikus rossz a kung-fu kunsztokra is képes széttetovált amazon hölgy a hátán átmenő kiálló rúdon végzi.

Ez a film egy pocsék, sablonos, kiszámítható elemekből álló ZS kategóriás film, bár vannak benne izgalmasnak szánt jelenetek, de el nem tudom képzelni, hogy valaki ezt másodszor is megnézze.