Visual SVN

Hibaüzenet

 • Warning: is_file(): open_basedir restriction in effect. File(/var/www/clients/client9/web22/web/fw/../../../../../image/visualsvn/doc/figures/drag-and-drop.png) is not within the allowed path(s): (/var/www/clients/client9/web22/web:/var/www/clients/client9/web22/private:/var/www/clients/client9/web22/tmp:/var/www/fzolee.hu/web:/srv/www/fzolee.hu/web:/usr/share/php5:/usr/share/php:/tmp:/usr/share/phpmyadmin:/etc/phpmyadmin:/var/lib/phpmyadmin) in _pathologic_replace() (line 342 of /var/www/clients/client9/web22/web/fw/sites/all/modules/pathologic/pathologic.module).
 • Warning: is_file(): open_basedir restriction in effect. File(/var/www/clients/client9/web22/web/fw/../../../../../image/visualsvn/doc/figures/traffic-lights.png) is not within the allowed path(s): (/var/www/clients/client9/web22/web:/var/www/clients/client9/web22/private:/var/www/clients/client9/web22/tmp:/var/www/fzolee.hu/web:/srv/www/fzolee.hu/web:/usr/share/php5:/usr/share/php:/tmp:/usr/share/phpmyadmin:/etc/phpmyadmin:/var/lib/phpmyadmin) in _pathologic_replace() (line 342 of /var/www/clients/client9/web22/web/fw/sites/all/modules/pathologic/pathologic.module).
 • Warning: is_file(): open_basedir restriction in effect. File(/var/www/clients/client9/web22/web/fw/../../../../../image/visualsvn/doc/figures/main-menu.png) is not within the allowed path(s): (/var/www/clients/client9/web22/web:/var/www/clients/client9/web22/private:/var/www/clients/client9/web22/tmp:/var/www/fzolee.hu/web:/srv/www/fzolee.hu/web:/usr/share/php5:/usr/share/php:/tmp:/usr/share/phpmyadmin:/etc/phpmyadmin:/var/lib/phpmyadmin) in _pathologic_replace() (line 342 of /var/www/clients/client9/web22/web/fw/sites/all/modules/pathologic/pathologic.module).
 • Warning: is_file(): open_basedir restriction in effect. File(/var/www/clients/client9/web22/web/fw/../../../../../image/visualsvn/doc/figures/add-solution-screenshot.png) is not within the allowed path(s): (/var/www/clients/client9/web22/web:/var/www/clients/client9/web22/private:/var/www/clients/client9/web22/tmp:/var/www/fzolee.hu/web:/srv/www/fzolee.hu/web:/usr/share/php5:/usr/share/php:/tmp:/usr/share/phpmyadmin:/etc/phpmyadmin:/var/lib/phpmyadmin) in _pathologic_replace() (line 342 of /var/www/clients/client9/web22/web/fw/sites/all/modules/pathologic/pathologic.module).
 • Warning: is_file(): open_basedir restriction in effect. File(/var/www/clients/client9/web22/web/fw/../../../../../image/visualsvn/doc/figures/solution-explorer-after-checkout-screenshot.png) is not within the allowed path(s): (/var/www/clients/client9/web22/web:/var/www/clients/client9/web22/private:/var/www/clients/client9/web22/tmp:/var/www/fzolee.hu/web:/srv/www/fzolee.hu/web:/usr/share/php5:/usr/share/php:/tmp:/usr/share/phpmyadmin:/etc/phpmyadmin:/var/lib/phpmyadmin) in _pathologic_replace() (line 342 of /var/www/clients/client9/web22/web/fw/sites/all/modules/pathologic/pathologic.module).
 • Warning: is_file(): open_basedir restriction in effect. File(/var/www/clients/client9/web22/web/fw/../../../../../image/visualsvn/doc/figures/initial-commit-screenshot.png) is not within the allowed path(s): (/var/www/clients/client9/web22/web:/var/www/clients/client9/web22/private:/var/www/clients/client9/web22/tmp:/var/www/fzolee.hu/web:/srv/www/fzolee.hu/web:/usr/share/php5:/usr/share/php:/tmp:/usr/share/phpmyadmin:/etc/phpmyadmin:/var/lib/phpmyadmin) in _pathologic_replace() (line 342 of /var/www/clients/client9/web22/web/fw/sites/all/modules/pathologic/pathologic.module).
 • Warning: is_file(): open_basedir restriction in effect. File(/var/www/clients/client9/web22/web/fw/../../../../../image/visualsvn/doc/figures/solution-explorer-after-commit-screenshot.png) is not within the allowed path(s): (/var/www/clients/client9/web22/web:/var/www/clients/client9/web22/private:/var/www/clients/client9/web22/tmp:/var/www/fzolee.hu/web:/srv/www/fzolee.hu/web:/usr/share/php5:/usr/share/php:/tmp:/usr/share/phpmyadmin:/etc/phpmyadmin:/var/lib/phpmyadmin) in _pathologic_replace() (line 342 of /var/www/clients/client9/web22/web/fw/sites/all/modules/pathologic/pathologic.module).

Mi a VisualSVN?

A Subversion tökéletes verziókezelő rendszer, a VisualSVN a Visual Studio kiegészítője, segíti a Visual Studioban Fejlesztőket a csapatmunkában és a hibák elkövetésének valószínségét csökkenti.

A VisualSVN átlátszóan dolgozik a Subversion programmal. A VisualSVN minden módosulást automatikusan megjelöl a Subversionnak, ami a Visual Studio-ban lezajlott. Pl. a VisualSVN minden újonnan módosított fájlt hozzáad a feltöltéshez automatikusan. A VisualSVN figyel a változatokra, a Fejlesztő pedig fejleszt.

Drag-and-drop of files

A VisualSVN rngrdi, az állományok mozgatását, szerkesztését és másolását drag-and -drop technikával a Solution Explorerben (Megoldás Intéző) . Ezeket a műveleteket átvezeti a Subversionnál. A mozgások történetét is jelzi. Enélkül az ilyen műveletek a Subversionban meglehetősen fájdalmasak.

Intuitív állapot

Visualsvn kijelzi a fájlok állapotát színekkel: Három állapot van:

 • zöld - nincs változás,
 • sárga - van néhány változás,
 • vörös - van ellentmondás a változatokban.
Traffic lights status

Mindegyik összetett elem eredményállapotát jelzi ki a VisualSVN. Például , ha változások vannak egy könyvtáron belül, akkor a könyvtáron vagy egy projekten belül, akkor az Intéző sárgán jelzi ki a tételt.

Határtalan Subversion

Természetesen, eltekintve az intuitív felülettől a VisualSVN minden parancshoz hozzáférést enged, ami a Subversionben kiadható. A VisualSVN a használja a Subversion Windowson legelterjedtebb interface-ét a TortoiseSVN-t. Így a Visual Studióban és a Windows Intézőben is ugyanazokat a lehetőségeket lehet használni.

VisualSVN's main menu

VisualSVN profi Subversion integrálást hoz létre a Visual Studio-ba, minden szükséges segítésget és funkciót megad a Fejlesztők részére, úgy mint mint egy projekt kezdeti létrehozása, a kód módosítása, olvashatóbbá tétele (refactoring), elágazások (Branch) és összefésülés (merging) kezelése stb.

Kezdés

A verziókezelés egyszerű és barátságos dolog. Nem kell hozzá korábbi Subversion tapasztalat.

A használatához kellenek az alábbi telepített szoftverek:

 • Visual Studio 2003 vagy 2005 (összes kiadások támogatott),
 • Tortoisesvn változat 1.4.3 vagy magasabb,
 • VisualSVN változat 1.2.x.

Megoldás hozzáadása a Subversionban

először is a kódot Subverion kontroll alá kell helyezni.. Két fő lépést kell végrehajtani: "Add Solution to Subversion" parancs és a Commit (Beküld) parancs a Tárházba.

Végrehajt "Hozzáad Megoldás Felfordulás" parancs

Nyiss meg egy új alkalmazást a Visual Studioban, aztán válaszd ki a VisualSVN |Add Solution to Subversion parancsot és az alábbi párbeszédablak jelenik meg.

Add Solution to Subversion

Ki kell választani, hogy hol tárolod majd a kódodat. lehet új Repository vagy létező is, mindegy. Amikor a VisualSVN új tárházat hoz létre, akkor elkészíti az alap szerkezetét is ág, tag és törzs mappákal. Eredetileg minden kód a törzs mappában lesz.

Kezdéskor bármilyen távoli tárházat is választhatsz, pl. Google Code Repository-t is. Csak másold be a megfelelő URL-t az ablakba.

Ezután az összes fájlod és könyvtárad hozzáadásra lesz megjelölve Sárgával jelzi a Megoldás Intéz?.A változások feltöltése persze még nem kezdődik meg. Csak akkor mennek fel az állományok, amikor már a módosítást befejezted.

Yellow status after "Add Solution to Subversion"

Elkövet Megoldás Felfordulás

Amikor kiválasztod a VisualSVN | Commit (Beküld) menüpont ot, akkor beírhatsz egy megjegyzést, magyarázatot, majd OK. A fájljaid Első változata bekerül a Subversion tárházba.

Commit of imported solution

Ezután minden fájlnak zöld jelzéssel kell rendelkeznie. Mehet a munka!

Green status after Commit

A VisualSVN értelme

Miért kell a Visual Studioba beilleszteni?

Adott egy keresztplatformos parancsfelület, az Összes Subversion paranccsal, ami nagyon hasznos scriptek írására. Van egy érett, stabil grafikus felhasználó interfész , a Subversionhoz, a TortoiseSVN. Ezt a windows Explorerből jól tudjuk használni. Mivel azonban a legtöbb Fejlesztő az ideje nagy részét a Visual Studioban tölti, ezért célszerű onnan is megszervezni a verziókezelést, hogy ne kelljen két szoftvert figyelnie a programozónak. Így tipikus problémák elkerülhetők::

 • Napi ciklus rutin hibák

  Például , gyakori, hogy a Fejlesztő új fájlt ad a projekthez, de elfelejti hozzáadni a repositoríhoz, tehát nem megy fel a Tárházba.

 • Bonyolult fájl vezetés

  Modern program fejlesztéskor gyakori a projektek közötti fájl mozgatás. Hagyományosan ilyenkor sok mindent kell a Projektben és a tárházban is átírni.

 • Hibás beküldés

  könnyű elfelejteni egy új feladat indításakor a munkamásolat állapotát. Ilyenkor a más által elvégzett munkák gyakran hibát okozhatnak.

Visualsvn átlátszó és kényelmes elérés Felfordulás azonnal -ból a Látási Stúdió. Így, kapni fogod összes az előny of Felfordulás nélkül szemben emlitette problémákkal.

A VisualSVN tervezésének elvei

Egészítse ki a Subversion-t és legyen használható a Visual Studioból. Minden funkció legyen benne, korlátozások nélkül.

F? tervezés elvei a Visualsvnnak következő:

 • Átlátszó forrás ellenőrzés

  Visualsvn önműköd?en és transparently visszaver Felfordulás összes műveletek -ból a Látási Stúdió az megtörténik alatt napi program fejlemény ciklus.

 • Eredeti Felfordulás

  Visualsvn nem bemutat új változat ellenőrzés rendszer, de készít a szabvány Felfordulás könnyű és megközelíthető Látási Stúdió Fejlesztő.

 • Intuitiv állapot kijelz?

  Visualsvn kijelző állapota összes változat tételeknek az útban az megenged Fejlesztő pillanatnyi meghatároz a necessity véghezvíve Felfordulásnak műveletek.

Aki idáig elolvasta láthatja, hogy ez egy cikk fordítása és idáig már lusta voltam a magyarságát helyrepofozni. Sorry!