2012 Guns and Roses karácsonyi koncert video

Azt kell mondanom, hogy még mindig jók. A három órás koncerten előadták az összes klasszikus számot és a China Demokracy című albumról is néhányat.

Axl Rose kicsit megöregedett, de végig egy kalapban és óriási napszemüvegben nyomult, így nemigen lehetett látni az arcát. A hangja már nem olyan friss, hiába túl van a negyvenen, de azért igyekezett.

A koncert érdekessége, hogy két szólógitáros és egy ritmusgitáros, továbbá egy basszer ügyködött a kocerten. Az egyik gitáros majdnem minden számban "tekert". Virtuóz szakállas pofa. Elég sokat tappingolt. A másik szólógitáros hozta a korábban Slash által játszott riffeket és jellegzetes dallamokat. Többnyire egy Les Paul-t használt a hangzás miatt. A harmadik gitáros többnyire Fenderen nyomult. A basszer egy Fender Musicmaster szerű cuccon játszott.

Ketten, néha hárman vokáloztak. Axl, és a két gitáros. A basszernek volt egy saját száma, az kifejezetten szar volt. A dobos hozta, amit kellett, semmi különleges. Amit észrevettem, hogy a régi sikoltozós számoknál a zenekar gitárt cserélt és az áthangolt gitárokon fél hanggal lejjebb játszották a régi nagy slágereket.

A link itt van, nézzétek meg: http://www.youtube.com/watch?v=7BpKy8sqWh8