IGO 2008 telepítése PNA-ra

Default book

Az alábbi leírás csak a képzeletemben zajlott le. Azt álmodtam, hogy egy ismerősöm megkért arra, hogy fel tudnék-e tenni egy IGO 2008-at egy PNA-ra, amelyen csak IGO 2006 és annak is csak az angol verziója volt rajta eredetileg, mivel a PNA-t ajándékba kapta egy angliai nagynénitől.

Eltűnődtem a megoldáson. Természetesen azonnal kijelentettem, hogy csakis Demo verziót tehetek fel a gépre, mert az a jogtiszta!

Az internetről letölthető egy IGO 2008 Demo, amelyen érvényes licenc van egy ideig és van benne Anglián kívül más ország térképe is.

Mivel a PNA-n Windows CE szokott lenni, ezért a PDA-t össze lehet kötni USB kábel és ActiveSync segítségével egy PC-vel, amelyen keresztül lehet a könyvtárakat is szerkeszteni. A Total Commander a WinCE Device nevű pluginja erre kiválóan alkalmas.

A PNA Flash memóriában tárol egy Flash Card nevű könyvtárban olyan fájlokat, amelyek felelősek az alkalmazások indításáért, és ha azokat kiveszem onnan, vagy módosítom, akkor nem indul el a szerkezet.

Kifejezetten az igolaunch.exe nevű program indítja az IGO alkalmazást az IGO/igopna.exe helyről.

Ha lecserélem a teljes könyvtárat az IGO 2008 könyvtárára, és átnevezem az IGO.exe programot igopna.exe-re, akkor működhet a dolog. Mivel azonban a flash kártya kapacitása olyan kicsi, hogy nem fér el az IGO 2008, ezért azt SD kártyáról kell indítani vagy bizonyos részeit az SD kártyáról kell beolvasni. Az IGO/Content mappa almappái tartalmazzák a térképeket, épületek képeit és hasonló nagy méretű fájlokat.

Az IGO indításakot a sys.txt nevű fájl olyan beállításokat is tartalmaz, amely alapján meg lehet mondani, hogy a szoftver honnan töltse be a Content mappa tartalmát. A beállítás neve content="... elérési útvonal a content mappához/Content"

Az IGO 2008 fut.

A fenti gondolatmenet persze csak akkor működik, ha hozzá tudunk jutni egy licencelhető IGO 2008-hoz. Ezt úgy lehet megtenni, ha elmegy az ember egy boltba, például a Speedshop Kft boltjába és ott megveszi az IGO legújabb verzióját.

Jöhetnek kérdések emailben vagy itt, de itt lassabb lesz a válasz.