Kanálhajlítás, tárgyak forgatása, vitalitásmérő, asztaltáncoltatás és hasonlók.

Többször néztem Uri Gheller műsorát és jókat derültem, hogy óóóh, meg ááááh, és közben azt gondoltam biztos ügyes bűvész és a parajelenségek valamiféle világméretű összeesküvésnek a részei. Én magam két lábbal állok a földön. Úgy gondolom, hogy a világot nem egy felsőbbrendű lény rángatja, hanem természet ilyen vagy olyan törvényei alapján zajlik. Ebbe pedig beletartozik a fizika összes törvénye is. A fizika pedig azt állítja, hogy márpedig olyan nincsen, hogy valami mozog, ha nincs ami mozgassa. Így is tanítom az iskolában.

Egely kerék vitalitásmérő
Képfelirat

Egy nap a kocsiban ülve elkaptam pár mondatot, amiben dr. Egely György fejtegette ki elméletét a mágneses monopólusok és a mágnesáram létezéséről. Egely György feltalált egy Egely Kerék Vitalitásmérő nevű szerkezetet, egyszerű kísérleti változatának leírását megtaláltam a neten.

Vegyünk egy parafa kockát vagy egy közönséges radír gumit és szúrjunk bele egy tűt, úgy hogy a hegye álljon felfelé. Keressünk egy darab sztaniol papírt, vágjunk belőle négyzetet, majd átlós irányban hajtsuk össze, a hajtás mentén hozzunk létre élt, majd tegyük meg ezt ugyanígy a másik átlóval is. Ez után az élek mentén készítsünk kis ernyőt vagy sapkát, kinek mi tetszik. Az is lehetséges, hogy előveszünk egy tojást és annak a felületére simítjuk a sztaniol papírt.

Az így elkészült sátrat tegyük a felfelé álló tű hegyére, hogy az eszköz szabadon elfordulhasson a tű hegyén. A sátor ne érjen hozzá semmi máshoz, csak a tű hegyéhez. Ne legyen huzat és semmi más légáramlás a helyiségben.Várjuk meg, amíg az eszköz nyugalomba kerül.

Ezután lassan közelítsük az egyik kezünket úgy hogy a tenyerünk körülölelje az eszközt. Az eszköz többé kevésbé határozottan egy idő múlva el kezd forogni az egyik irányba. Ha elvesszük a kezünket a forgás lelassul és megáll. Ha a másik kezünket közelítjük, akkor a forgás gyakran az ellenkező irányba indul el. Az is észrevehető, hogyha közel visszük az eszközhöz a tenyerünket, akkor a forgás felgyorsul.

A kísérletet én is elvégeztem. működik. Feleségemmel is kipróbáltattam, neki is működött. Édesapámmal is kipróbáltattam, neki is ment.
Akkor most mi van?

A dolog lényege többek szerint a mágnesáram. A fizika órán azt tanítjuk, hogyha egy mágnest kettétörünk, akkor nem két fél mágnest, hanem két kisebb mágnest kapunk, azaz a mágnesességben nincsen olyan, mint a töltéseknél van, hogy pozitív és negatív töltés. A mágnesesség valójában mindig páros jelenség.

Ezt a több, mint százéves tételt, kérdőjelezik meg egyesek. Mi van, ha létezik egymástól függetlenül egyfajta pozitív és negatív mágneses töltés is? Ebben az esetben elő lehet állítani, létezhet a természetben olyan jelenség, amikor a pozitív mágneses töltések valamiféle áramlása hoz létre jelenségeket. ezt nevezik mágnesáramnak.

A fenti kísérletet elvégezve azt tapasztalhatjuk, hogy minden zavaró tényező kizárása után is forog a műszer. Nincsen elektromos áram, mert a radír vagy parafa szigetelő. Nem érintkezhet kezünk az eszközzel, tehát semmiféle töltésátadás nincsen. Elvileg az emberi testben felhalmozódhatnak töltések, de ha leföldeljük magunkat a jelenség akkor is észlelhető. Ha nincs légmozgás, akkor természetesen azt is kizárhatjuk. Az eszközt egy kis gyakorlással oda-vissza forgathajtuk, teát a Föld vagy a bolygók keringése és forgása is kizárható. Valami mégis forgat. lehet, hogy a mágnesáram.

Mi az én véleményem? Őszintén szólva én is tapasztaltam parajelenségeket. Valamikor régen Agykontroll tanfolyamon is részt vettem kétszer is, és igen, tapasztaltam bizonyos jelenségeket, amiket lehetetlennek tűntek. Az eszköz nekem is forogni kezdett. Kanalat nem sikerült hajlítanom, és az óra sem kezdett elindulni több éves állás után. Valami van, de hogy mi arra választ nem tudok adni.

Sajnos az Egely Kerék Vitalitásmérőben és e fenti kísérletben van egy kis bibi. Egely György cége forgalmazza az "Egely Kerék Vitalitásmérő"-nek nevezett terméket, mint az emberi életerő egyértelmű bizonyítékát. Nem érdekel a híres tudós pénzügyi bevétele, de ha nem tiszta tudomány, amögött már az egyéni érdek nagy mozgatórugó. Csak képet láttam a készülékekről, de az ízlésemhez képest túl sok rajta az ezoterikus szimbólum, tehát kicsit vásári szaga van a dolognak. Egely György kerekéről az alábbi vita zajlott le korábban:
http://vilagnezet.blog.hu/2007/05/05/mit_tudhatunk_elegge_biztosan_egely_vita

Uri Geller
Képfelirat

A fenti gondolatmenet Uri Geller mostanában az egyik KerTV hétvégi műsora kapcsán bukott ki belőlem. Újra meg újra hihetetlen mutatványokkal kápráztat el minket a Mester és tanítványai, és Uri a műsor végén megdelejez minket mind, akik a TV előtt ülünk. Kanálhajlítás trükkjével, az órák elindításával, stb. Bevallom, nekem soha egy kísérlete sem sikerült otthon, és nem ismerek olyat, akinél elindult volna az óra vagy a kanál elhajlott volna, vagy a piramist rajzolta volna le a papírlapra. Van olyan cikk, és vélemény, hogy Uri Geller nagyon jó bűvész, de semmi több annál. Itt megnézhetők más vélemények is: http://www.szabadgondolkodo.hu/szkeptikus/buvesztrukkok/kanalhajlitas.php

Ezoterikával, és egyéb földöntúli dolgokkal is találkozhatsz a http://www.szabadgondolkodo.hu/ weboldalon.