Node_privacy_byrole modul - Node-onkénti jogosultság

A http://drupal.org/project/node_privacy_byrole website-ról tölthető le ez a modul. Abban segít, hogy usercsoportoknak lehessen adni egyéni jogosultságot az egyes oldalakra (node-okra). Szerkesztő, megtekintő jogot.
Ha a modult telepítettük, akkor minden node beállítólapján megjelenik egy beállító link, ahol a rendszeren lévő role-ok alapján meg lehet adni, hogy a role-nak megfelelő userek törölhetnek, szerkeszthetnek, vagy láthatják-e a role-t.

Tapasztalataim alapján a Content_access és ACL páros telepítése és ennek a telepítés előre nem látható galibát okoz a jogosultságok kiosztása terén, ezért javaslom, hogy csak az telepítse a modult, aki node-onként akar jogosultságot kiosztani

Ezt a szabályrendszert  még esetleg ki kell egészíteni azzal, hogy az oldalon lévő egyes tartalmakkal mit tudnak kezdeni az egyes felhasználók. Erre a célra lehet használni az alábbi kis PHP kódot:

<?php
function role($rl="authenticated user"){
        global $user;
        $roles = $user->roles;   
        $ok = in_array($rl,$roles) || ($user->uid == 1 );       
        return $ok;
}

if( role("autheticated user"){
    drupal_set_message("Erre van jogod!",'status');
  /* ------*/
}else{
    drupal_set_message("Erre nincsen jogod!",'status');
 /* ------*/
}
?>

Figyelem!

A fenti modullal csak azok az oldalak kapnak megjelenítési jogosultságot, amelyek egyébként közzé vannak téve (az oldal alján a megfelelő checkbox kipipálva).