The Thunder Tour SMV - Stanley Clarke, Marcus Miller, Victor Wooten - Három világhírű basszusgitáros a Millenáris színpadán

2008 október 26-án vasárnap a Millenáris színpadán együtt lesz Stanley Clark, Marcus Miller és Victor Wooten.

Stanley Clark a Chick Corea basszusgitárosaként tűnt fel a hetvenes években a Return To Forever zenekar tagjaként, később önálló zenekart alakított. Fergeteges játékával zenekar többi szólistájával egynrangú muzsikusként szerepelt. Jaco Pastoriussal együtt a kor legjobb basszusgitárosának számított. Egy video itt:

Marcus Miller, nála fiatalabb zenei fenomén zeneszerző, producer, szólista és még ki tudja, hogy milyen szerepet tölt be a zene világában. alaphangszere a basszusgitár, de bőgőn, gitáron, zongorán, klarinéton, basszusklarinéton, , szakszofonon is játszik. Miles Davis basszusgitárosaként robbant be az élvonalba és az Első közös lemezükön a a Tutu című szerzeménye világhír?vé tette. Játékstílúsában kiemelt szerepet kap a slapping technika, de természetesen a haygományos technikákban is kiváló. Játéka, a fúziós jazz és a funky körül található meg. A 2007-es évben Magyarországon is fellépett saját zenekarával, kiváló koncertet adva a Pecsában. Marcus Miller koncert után. Itt megmutatom milyen, amikor csak játszogat a hangszerén:

Victor lemonte Wooten, aki közülük a legfiatalabb a föld egyik legnagyobb él? basszusgitárosa. Két évtizede került be a zene világába, azóta karrierje töretlen. A világ a Bela Fleck & The Flecktones tagjaként ismerte meg, de ma már bármit csinálhat, figyelnek rá. Be-beugrig Chick Corea projektjébe, Marcus Millerrel és Stanley Clarke-kal „szupergrupozik” vagy saját zenekarával, a Victor Wooten Banddel turnézik. Itt egy szólót hallgathattok meg:

 És végül, de nem utolsósorban hallgassuk meg a szupergrup egyik felvételét:

bővebb információt a jegyről és a zenekarról itt találhatsz:http://www.millenaris.hu