Weboldalak tervezése

Default book

Az alábbi oldalakon a weboldalak tervezésével kapcsolatos szempontokról lesz szó. A téma rendkívül szerteágazó jellege miatt itt nem a technikai kivitelezés részleteit, az oldalak kialakításának szempontjait vesszük sorra.

A weboldalak tervezésekor és elkészítésekor sokféle szempontnak kell megfelelni.

  • A weboldal készítésekor el kell dönteni a látogatók célközönségét. A mindenki számára érdekes oldal nem létezik. Csak olyan oldal létezik, amelyik valamilyen célcsoport számára érdekes. Egy oldal témája minél általánosabb, annál nagyobb a valószínűsége, hogy látogatók tévednek rá, de annál kisebb a valószínűsége, hogy ott is maradnak, mivel a megtalálható információk annál általánosabbak, semmitmondóbbak lesznek.
  • A weboldalon a megfelelő módon kell elhelyezni az információt, hogy a nagy keresők meg is találják. ezt hívják SEO-nak - keresőoptimalizálásnak, keresőmarketingnek
  • Alkalmanként célzott hirdetésekkel célszerű egy oldalt vagy egy szolgáltatást hirdetni. Ennek is megvannak a célszerű lehetőségei.
  • A weboldalak esztétikai kategóriát is jelentenek, tehát olyan felületet célszerű létrehozni, amelyik kellemes a szemnek és a látogatót nem riasztja el, illetve ott tartja.
  • A weboldalak használhatóságát is szem előtt kell tartani.

Azok számára, akik érdeklődnek a téma iránt a belső oldalakon információk illetve további linkek találhatók.

A webfejlesztéssel kapcsolatos ismeretek egyik kiindulópontja a http://weblabor.hu

Keresőmarketing témában az alábbi helyeket érdemes meglátogatni:

http://weblabor.hu/

http://webni.innen.hu/

Az oldalaid Google PageRank értékét az alábbi website-on tudod leellenőrizni.