13. Gyakorlat a két oldalra felváltva ütött labdákra

A gyakorlat javítja a játék közben az oldalak használatának pontosságát, fokozza az erőnlétet és gyakoroltatja azt, hogy amikor a játékos a labdáért megy, akkor az ütés előtt le kell állnia a megfelelő testhelyzetben és úgy kell ütnie a labdát.

Gyakorlat a kereszt ütések javítására

A játékos az alapvonalon áll a felezővonalnál. Az edző a küldött labdát az egyik oldalra, majd a másikra. A labdát kapó játékosnak keresztet kell visszaütni. Ezt a gyakorlatot legalább 20-30 alkalommal kell végezni, több edzésen. Egy idő múlva az edző nem feltétlenül felváltva üti tenyeresre és fonákra a labdát, hogy gyakoroltassa azt is, hogy mit kell tenni, ha a túlsó oldalra átfutó játékos mögé adják vissza.

A kereszt ütéseknél a test és a kar kereszt irányba mozdul, de az egyenes ütéseknél - akár tenyeres, akár fonák - a testnek szinte párhuzamosnak kell lennie az oldalvonalakkal. A gyakorlat arra alkalmas, hogy felváltva mind a két oldalon a test a megfelelő helyzetbe tudjon állni.

Gyakorlat az egyenes ütések javítására

Hasonlóan, a játékos felváltva kapja a labdákat a két oldalra és egyeneseket kell visszaütni. Ez azt szimulálja, amikor a játékos keresztből egyenest próbál ütni - a legnehezebb ütésfajta, főleg ha fonákkal ütik.